Laserföryngring och fotoföryngring av huden
small.jpg

Efter 16-18 års ålder börjar hudceller gradvis förlora förmågan att producera kollagen i den mängd som de producerade i ung ålder. Utan att vidta åtgärder för att kompensera för förlusten av kollagen, efter några år börjar de första tecknen på hudåldring dyka upp, uttryckt i utseende av fina rynkor runt ansiktsområden (ögon, mun, panna). I de flesta fall försöker människor kompensera för minskningen av kollagen genom att importera den från utsidan. Oftast görs detta genom att applicera kosmetiska krämer som innehåller kollagen i huden, men denna metod har två signifikanta nackdelar:

 • Kollagen i krämer är av animaliskt eller vegetabiliskt ursprung och absorberas därför dåligt av människokroppen.
 • Huvudfunktionen hos huden är barriär. På grund av detta passerar inte mer än 10-15% av kollagenet i grädden barriären och absorberas av kroppen.

Hur exakt fungerar laserföryngring

I slutet av 1990-talet-början av 2000-talet, införandet av fototeknik (fotoföryngring) och laserteknik (laser föryngring). Dessa två metoder fungerar på principen om selektiv fototermolys och fraktionerad fototermolys. Tillbaka på 1990-talet upptäcktes att starkt ljus och laserstrålning av en viss våglängd orsakar att huden värms upp till ett djup av 1,5-1,8 mm, där ytskiktet i dermis ligger. Denna uppvärmning leder till en slags "irritation" av celler på detta djup och orsakar som ett resultat en reaktion i samband med aktiveringen av funktionen av fibroblaster i dessa celler (fibroblaster är organeller som producerar kollagen i huden).

Som ett resultat av denna irritation börjar fibroblaster syntetisera en stor mängd kollagen igen. Foto - och laserstrålning återställer aktiviteten hos fibroblaster i minst 10-12 månader. Som ett resultat av den aktiva produktionen av sitt eget "mänskliga" kollagen i ytan av dermis (1,5–1,8 mm) börjar vävnadsregenerering och eliminering av hudfel som har uppstått som ett resultat av åldringsprocessen.

Laser hudföryngring och fotoföryngring är unika metoder för snabb och effektiv förbättring av hudtillståndet. Deras unika ligger i det faktum att de aktiverar både de övre och delvis Mellersta lagren av dermis, samtidigt som de inte bryter mot hudens integritet och leder till tydligt synliga långsiktiga fördelaktiga resultat. Det bästa alternativet till fotoföryngring anses vara lasermetoden. För att uppnå goda resultat är 10-12 fotoföryngringsprocedurer eller 6-8 laser hudföryngringsprocedurer nödvändiga. Risken för termisk skada under laserföryngring, till skillnad från fotoföryngring, reduceras till 0%.

lazernoe-omolozhenie.jpg

Effekter av laserföryngring och fotoföryngring av huden

 • utjämning av rynkor,
 • rynkor blir mindre,
 • frisk och jämn hud,
 • förträngning av förstorade porer,
 • övergripande färskhet i huden,
 • förbättrar hudton,
 • förbättra tillståndet för fet hud,
 • signifikant förbättring av akne (akne), finnar eller herpes.

Mot bakgrund av" mjuk " exponering för foto - och laserstrålning i kombination med kylning av epidermis, utan användning av anestetika, uppnås uppvärmning av målskikten i dermis till 480 ° C, vilket, som redan nämnts, främjar stimuleringen av fibroblastaktivitet och den associerade processen med kollagenfiberproduktion. Detta gör att du kan föryngra huden på kort tid, minska och eliminera en betydande del av rynkor, kapillärnätverk och hyperpigmenteringsfläckar. Efter de första procedurerna blir huden mjukare, med en ny färg ökar tonen. Terapi hjälper inte bara att minska och eliminera befintliga rynkor, men också för att förhindra utseende av nya. Under proceduren, med måttlig rodnad i det bestrålade området av huden, känner patienten en lätt, trevlig och jämnt fördelad värme. Det finns ingen återhämtning (postoperativ) period efter proceduren. Det är därför denna procedur är avsedd för personer som leder en aktiv livsstil.

woman-2.jpg

Jämförelse av metoder

Studier av ett av de största forskningslaboratorierna som specialiserat sig på forskning inom åldringsområdet och dess förebyggande har visat unika resultat att jämföra de tre vanligaste metoderna i världen för att bekämpa åldrande och förhindra rynkor på huden.

Metoder jämfördes:

 • Hudterapi med terapeutiska krämer är krämer som liknar kosmetiska, men med renare kollagen (och högre kostnad),
 • Foto föryngring,
 • Laserföryngring.

Resultaten visade en minskning av rynkor med 19% med konstant användning av terapeutiska krämer, en minskning av rynkor med 30% efter 10-12 procedurer för " fotoföryngring "av huden och med 54% efter 6-8 procedurer för" laserföryngring " av huden.

woman.jpg

Laserföryngring: typer och fördelar

Patienter bör veta att beroende på den kombinerade tekniken och olika våglängder som avges av laseranordningen och kamerorna finns det många typer av laser och fotoföryngring.

Beroende på längden på laservågorna finns det fem huvudtyper av laserföryngring:

 • Neodymiummagnet,
 • alexandrit,
 • diod,
 • Q-switchade,
 • Tri-aktiv ultra ittense.

Låt oss titta på var och en av dem mer detaljerat.

face.jpg

Neodym laser föryngring

Neodym laserföryngring är standard, äldsta och vanligaste metoden. Denna typ av laserföryngring stimulerar bara aktiviteten hos fibroblaster och den tillhörande produktionen av kollagenfibrer i huden. Varaktigheten av denna laserföryngringsmetod är 6-8 månader. För att uppnå optimal effekt rekommenderas 8-10 procedurer, vilka utförs var 10-14 dagar.

woman-3.jpg

Alexandrit laser föryngring

Föryngring med en alexandritlaser är en modernare metod än den föregående, vilket också bara stimulerar aktiviteten hos fibroblaster och den tillhörande produktionen av kollagenfibrer i huden. Denna metod har en längre giltighetstid-10-12 månader. För att uppnå optimal effekt rekommenderas 8-10 procedurer, vilka utförs var 10-14 dagar.

woman-4.jpg

Diod laser föryngring

Diodlaserföryngring är en modern "premium metod". Under dess inflytande stimuleras inte bara aktiviteten hos fibroblaster och produktionen av kollagenfibrer i huden i samband med denna process, men också de tunna kapillärmaskorna på huden reduceras signifikant (vi talar inte om kapillärstjärnor och expanderade kapillärer), vilket dessutom bidrar till en mer "frisk färg" av huden. Denna typ av laserföryngring har en varaktighet på 12 månader. För att uppnå optimal effekt rekommenderas 6-8 procedurer, vilka utförs var 10-14 dagar.

woman-5.jpg

Q-switchad laserföryngring: guldstandard

Q-switched laser (på fysikernas språk, med Q-faktormodulering) stimulerar aktiviteten hos fibroblaster och produktionen av kollagenfibrer i huden i samband med denna process, reducerar signifikant tunna kapillärmaskar på huden (vi talar inte om kapillärstjärnor och dilaterade kapillärer), minskar signifikant förstorade porer på huden och minskar och tar bort pigmentfläckar. Allt detta bidrar till färskhet och monotoni av färg, liksom flätig hud. Effekten av denna typ av laserföryngring varar 12 månader. För att uppnå optimal effekt rekommenderas 6-8 procedurer, vilka utförs var 10-14 dagar.

woman-6.jpg

Triactive ultraintensiv laserföryngring: Platinum standard

TRI-ACTIVE ULTRA INTENSE är en unik laseranordning av 2018, avger 4 typer av laserstrålning samtidigt: neodym, alexandrit, diod och Q-switched. Detta gör det möjligt för patienten att samtidigt få fördelarna med fyra typer av laser i ett förfarande, vilket sätter denna innovativa och mycket effektiva laserteknik bland "laserföryngring av högsta klass".

woman-7.jpg

Således finns det fem huvudtyper av laser hudföryngring. Som beskrivits ovan ligger skillnaden mellan de olika typerna i metodens effektivitet, liksom varaktigheten av den terapeutiska effekten av hudföryngring.

Se även:

Пока не указано иное, содержимое этой страницы распространяется по лицензии Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License