Mesoterapi
small.jpg

Mesoterapi är behandlingen av mittskiktet i huden, kallad mesoderm. Termen "mesoterapi" kommer från de grekiska orden mesos - medium och therapeia - terapi. Genom mesoterapi injiceras olika aktiva substanser djupt in i mesodermen. Mesoterapi gör att du kan absorbera hudspecifika ämnen på ett djup som är ouppnåeligt när du använder kosmetika (krämer). Metoden är en konkurrent till plastikkirurgi. Många dermatologer är oroade över populariteten hos denna metod, eftersom den inte är föremål för kontroll av hälsovårdsmyndigheterna.

Beroende på metoden för administrering av aktiva substanser i huden kan mesoterapi vara nål eller nålfri.

Nål mesotherapy

small.jpg

Metoden användes först 1952 av den franska läkaren Michel Pistor. Cirka 3 decennier senare erkände den franska medicinska akademin officiellt mesoterapi som en del av traditionell medicin.

Standardproceduren använder verktyg som en nål, en mesoroller, en meso-penna, en hydronål eller en pistol.

Alkoholfri mesoterapi

Alkoholfri mesoterapi är den alkoholfria introduktionen av aktiva substanser (serum) i mesodermen. Alkoholfri mesoterapi är ett mycket effektivt, smärtfritt och säkert förfarande. Det utförs med hjälp av en speciell enhet med hjälp av metoden för elektroporation och elektroosmos. Denna metod hjälper till att öppna hudens vattenkanaler, genom vilka aktiva substanser kommer in i hudvävnaderna.

Alkoholfri mesoterapi har sitt ursprung i Europa i början av XXI-talet. Denna metod ökar snabbt popularitet inom kosmetikindustrin, eftersom det är ett smärtfritt och samtidigt effektivt sätt att införa serum.

Se även:

Пока не указано иное, содержимое этой страницы распространяется по лицензии Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License