Plastikkirurgi
lipo.jpg

Hängande ögonlock, en icke-rak näsa, en svag mage och andra utseende brister kan korrigeras med hjälp av plastikkirurgi. Många människor vågar inte ha plastikkirurgi, men rädslan är ofta förgäves. Plastikkirurgi är inte ett nytt fenomen. Fler och fler män och kvinnor går för plastikkirurgi.

Tidigare betraktades estetisk kirurgi som ett privilegium främst av film, TV och popstjärnor. Idag lockar det också uppmärksamhet från vanliga människor-det finns trots allt inget skamligt om att se bra ut.

Så vilka metoder för plastikkirurgi finns idag?

Halslyft

zhivot.jpg

Med ålder eller efter en skarp viktminskning blir halsens hud "bottnar" skrynklig och förlorar sitt estetiska utseende. En nacklyft hjälper till att eliminera överflödig hud och släta ut rynkor. Operationen kombineras vanligtvis med en ansiktslyftning. Det slutliga utseendet på nacken manifesterar sig fullständigt om 2-3 månader.

Fettsugning

I vissa människor är fettavlagringar lokaliserade i vissa delar av kroppen — buken, låren och bäckenet. Ofta kan varken grusande dieter eller träningskomplex eliminera denna defekt. För sådana fall är den perfekta lösningen på problemet fettsugning.

Det är lämpligt att göra fettsugning i ung ålder, när huden är elastisk nog. Detta kommer att undvika bildandet av fläckig" överskott " hud, som inte är mindre oestetiska än ackumuleringen av fett själva och kräver ytterligare kirurgisk ingrepp (bukplastik).

Fettsugning är kontraindicerat för personer med diabetes mellitus, som har problem med hjärtat och blodkärlen och några andra kroniska sjukdomar.
Varaktigheten av fettsugning är cirka två timmar. Operationen utförs under generell anestesi. Kirurgen sätter in kanylrör i problemområdena genom vilka fettet sugs in i en speciell behållare. För att säkerställa att kroppens vattenbalans inte störs kan inte mer än 3 kg fett pumpas ut i en operation. En dag senare, efter läkarens bedömning, kan patienten släppas ut från kliniken. Under månaden är det nödvändigt att bära ett tätt bandage eller bandage och besöka kliniken för undersökning. Efter en månad, när vävnaderna återställs, kan du göra upprepade operationer.

Bukplastik (bukplastik)

Bukplastik hjälper till att lösa problemen med överflödig hud i underlivet i huden. En tummy tuck hjälper också till att eliminera "streckmärken" efter barnets födelse eller som ett resultat av en skarp viktminskning. En tummy tuck är en komplex operation, vars syfte är att korrigera bukets form och inte eliminera överflödigt fett på den.

Operationen utförs under generell anestesi. Ett horisontellt snitt görs ovanför ljummen och nära naveln. Huden är skild från bukmusklerna, musklerna pressas mot varandra, och sedan sträcker sig huden och dess överskott skärs ut. Operationen kan ta upp till tre timmar.

Efter operationen stannar patienten i kliniken som regel för en dag. Återhämtningstid efter operationen är två veckor. Du kan återgå till föregående fysisk aktivitet om 3-6 veckor.

Se även:

Пока не указано иное, содержимое этой страницы распространяется по лицензии Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License