Rengöring av ansiktets hud
small.jpg

Alla drömmer om att ha ung, frisk hud. Men, som de säger, Du kan inte lätt fånga en fisk ur dammen. Det är nödvändigt att ta hand om dig själv mycket noggrant så att huden kommer att tacka dig med en bra titt.

Vad ska vara hemmet ansiktshudsvård? Det första steget till frisk hud är korrekt rengöring. Här är några tips:

1. Regelbunden rengöring. Morgon och kväll hudrengöring gör att du kan bli av med inte bara kosmetika och krämer, men också av svett och talg. Som ett resultat är porerna inte igensatta, och bakterier multiplicerar inte.

2. Istället för vatten-kosmetisk mjölk. Vatten i sig kan inte ta bort en oljig blandning av talg, krämer och kosmetika från huden. För att göra detta behöver vi oleofila (fettlösliga) ämnen, till exempel kosmetisk mjölk; för överkänslig hud, Använd lämpliga medel. Det är bäst att massera mjölken på huden med fingrar eller bomullspinne, lämna ett tag och skölj sedan väl med varmt vatten.

3. Speciellt vatten för rengöring av ansiktets hud hjälper till att påskynda fasen av bildandet av ett nytt skyddande syralager. Dessutom tar vattnet bort kalkavlagringar från kranvatten, liksom rester av andra ämnen som täpper till porer över tiden och påverkar huden negativt.

small.jpg

4. Rengöring mogen hud. För att rengöra mogen hud passar vatten på en oljeemulsion som bevarar ett skyddande syralager bäst. Rengöringskrämer är också lämpliga, till exempel med tillsats av vegetabiliska oljor av jojoba, soja eller söta mandlar.

5. Tvål-endast för fet hud. Eftersom tvål avser produkter som innehåller alkali och därmed förstör det skyddande syraskiktet, kan det endast användas för fet hud. I alla andra fall bör regelbunden användning av tvål överges.

6. För känslig och torr hud-alkoholfritt rengöringsvatten. För denna typ av hud bör alkoholfria tonics och andra produkter användas. På så sätt kan du undvika rodnad, inflammation och klåda.

7. Finpored hud och rosa hud kan erhållas genom peeling. Keratiniserad hud ser livlös ut. Peeling, vald speciellt för din hudtyp, tar bort döda celler utan att irritera huden. Syntetiska bollar eller naturliga granuler från slipade aprikoskärnor, kli eller havssalt fungerar som Ultratunnt sandpapper.

Se även:

Пока не указано иное, содержимое этой страницы распространяется по лицензии Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License